Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

søndag 17. juni 2012

Lasagne

Tomatsaus
400 gr kjøttdedeig
1 løk
1 gulerot
1 sellerirot
2 fedd hvitløk
1 tomatboks
3 ss tomatpurè
1 terning kjøttbuljong
1 ss sukker
1 dl melk
1/2 ts muskatnøtt





Hvitsaus
3 ss smør
2 ss mel
melk
salt og pepper

Tilberedning


Hakk løk og hvitløk. Stek den til løken er myk. Hakk og tilsett gulrot og sellerirot. Stek kjøttdeigen sammen med dette. (Tips! Kok inn litt rødvin )Tilsett salt og pepper og muskattnøtt sammen med melken. Sil saften fra tomaten, og tilsett tomatene og tomatpurè. Ha i litt sukker og buljong og ca.3 dl vann. La det stå og småkoke opptil 1 time med lokk. Har du dårlig tid, er 15 min tilstrekkelig.

Lag den hvite sausen. Smelt smøret i en gryte. Rør ut melet. Tilsett melken etterhvert, og gi det et oppkok for hver gang du tilsetter ny melk slik at den får tykne. Smak til med salt og pepper.

Legg lagvis; et lag med kjøttdeig, ett lag med lasagneplater, ett lag med kjøttdeig, hell over med hvit saus, ett nytt lag med kjøttdeig, lasagneplater og så avslutt med hvitsaus på toppen. Dryss over med hvitost.

Stekes i ovnen 220C i ca. 30 min eller til den er gyllen i fargen.

Serveres med en god salat...god appetitt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar